ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ

Πως μπορώ να προστατεύσω τον υπολογιστή μου από τους ιούς;

  • kasperskyΕγκατέστησε ένα λογισμικό antivirus. Φρόντισε να διατηρείς το antivirus ενημερωμένο και να πραγματοποιείς έλεγχο των αρχείων σου σε τακτά διαστήματα. Επίσης, πριν ανοίξεις ένα αρχείο που κατέβασες από το Διαδίκτυο, κάνε δεξί κλικ και ελέγξέ το πρώτα με το antivirus.antivirus-5

  • Μην ανοίγεις τα e-mails που λαμβάνεις από άγνωστο αποστολέα. Πολλά από αυτά έχουν τίτλους που προσελκύουν την προσοχή, όπως «Κερδίσατε στην κλήρωση!» ή «Χρόνια Πολλά, σου έχω ένα δώρο» κ.ο.κ. Μην ανοίγεις ποτέ τα συνημμένα αρχεία σε τέτοιου είδους e-mails, γιατί είναι εξαιρετικά πιθανόν κάποιο από αυτά να εγκαταστήσει ιό ή σκουλήκι στον υπολογιστή σου.

  • Μπορείς ακόμη να εγκαταστήσεις ένα  τείχος προστασίας (firewall)  ή να ενεργοποιήσεις αυτό που σου παρέχει το λειτουργικό σου σύστημα. Το firewall θα ελέγχει όλα τα αρχεία που μπαίνουν ή βγαίνουν από τον υπολογιστή κατά τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.firewall

  • Απόφυγε τις ύποπτες ιστοσελίδες και αν μπεις σε κάποια από αυτές κατά λάθος και σου φαίνεται περίεργη, φύγε αμέσως. Αν εμφανιστούν παράθυρα που σου ζητούν να συμφωνήσεις σε οτιδήποτε, κλείσε τα αμέσως και ποτέ μην πατάς κουμπιά που βρίσκονται μέσα σε αυτά.
  • Όταν κατεβάζεις αρχεία από το Διαδίκτυο, πρώτα να τα αποθηκεύεις  στο σκληρό δίσκο, μετά έλεγχέ τα με το λογισμικό antivirus για να σιγουρευτείς ότι δεν περιέχουν βλαβερό λογισμικό και μόνο μετά άνοιγέ τα. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s