ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

→ Λογισμικό φιλτραρίσματος

Χρησιμοποίησε λογισμικό φιλτραρίσματος! Σήμερα υπάρχει μεγάλη ποικιλία λογισμικών φιλτραρίσματος, πολλά από τα οποία διατίθενται και στο Διαδίκτυο.

 • antivirus-2

  Το λογισμικό φιλτραρίσματος μπορεί να εντοπίσει μεταξύ των εισερχόμενων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτά που είναι spam και, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει από τον χρήστη, είτε να ‘μπλοκάρει’ τα μηνύματα spam, είτε να τα τοποθετήσει σε ειδικό φάκελο.

  • Το φιλτράρισμα είναι χρήσιμο, αλλά δεν είναι πάντα αποτελεσματικό. Μερικές φορές τα φίλτρα αποτυγχάνουν στον εντοπισμό των μηνυμάτων spam, ενώ άλλες χαρακτηρίζουν ως spam μηνύματα που δεν είναι spam.

→ Μη γίνεις… spammer κατά λάθος

antivirus-4

 • Αν δεν εφαρμόζεις κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, οι spammers μπορούν να καταλάβουν τον υπολογιστή σου και να τον χρησιμοποιήσουν για να στέλνουν μηνύματα spam χωρίς εσύ να το γνωρίζεις. Φρόντισε για την ασφάλεια του υπολογιστή σου και των δεδομένων σου:
 • Χρησιμοποίησε λογισμικό καταπολέμησης των ιών (anti-virus) και φρόντισε για τη συχνή ανανέωση του.antivirus-1
 • Εγκατάστησε τα τελευταία security patches στον υπολογιστή σου.
 • Χρησιμοποίησε μεγάλους και τυχαίους κωδικούς πρόσβασης (passwords).
 • Πρόσεχε όταν ‘ανοίγεις’ αρχεία συνημμένα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πολλά από αυτά μπορεί να περιέχουν επικίνδυνο λογισμικό. Τέτοια αρχεία τα ‘ανοίγεις’ μόνο όταν γνωρίζεις το πρόσωπο από το οποίο προέρχονται.
 • antivirus-3Προστάτευσε τον αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου! Το spam στα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου έχει τελευταία αρχίσει να εξαπλώνεται και μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό. Μην αποκαλύπτεις τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σου σε άτομα ή οργανισμούς που δεν γνωρίζεις και χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s