ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ (Spaming)

Spaming

spam1Το  ‘Spaming’ (ενοχλητική αλληλογραφία) αποτελεί το σύνολο των ανεπιθύμητων e-mails, των οποίων το περιεχόμενο συχνά σχετίζεται με την πορνογραφία, αμφιβόλου προέλευσης φαρμακευτικά προϊόντα ή  αναξιόπιστες οικονομικές συναλλαγές και τα οποία διανέμονται σε τεράστιο αριθμό παραληπτών. Τα μηνύματα αυτά μας προτρέπουν να επισκεφτούμε το web site του αποστολέα,  ενώ περιέχουν συνδέσμους, όπως αριθμούς τηλεφώνου ή διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να επικοινωνήσουμε μαζί του.  Παρά το γεγονός ότι συχνά αξιόπιστες εταιρείες ή απλοί χρήστες στέλνουν μαζικά emails, στις περισσότερες περιπτώσεις τα spam αποστέλλονται με σκοπό την εξαπάτηση των παραληπτών!

zoombie       Tα μηνύματα spam, εκτός από ενοχλητικά, μπορεί να είναι προσβλητικά, απατηλά ή ακόμα και επικίνδυνου περιεχομένου. Για παράδειγμα αρκετά μηνύματα spam σήμερα διαφημίζουν πλαστά προϊόντα (π.χ. φαρμακευτικά προϊόντα ή προϊόντα λογισμικού) ως προϊόντα γνωστών εταιρειών, διαδίδουν παραπλανητικές ειδήσεις (όπως π.χ. σχετικά με τη «δύναμη» συγκεκριμένων μετοχών), ή/και phishingπροωθούν προϊόντα και υπηρεσίες σεξουαλικού ή/και πορνογραφικού χαρακτήρα. Επίσης, τα μηνύματα spam χρησιμοποιούνται συχνά και ως μέσα μετάδοσης ιών ή άλλων επιβλαβών ή/και κατασκοπευτικών λογισμικών που σκοπεύουν στην ‘κατάληψη’ του υπολογιστή του χρήστη (ή άλλως την μετατροπή του σε zombie computer) και την μετέπειτα χρήση του ως μέσο αποστολής νέων μηνυμάτων spam. Μεγάλη έκταση επίσης έχει πάρει το spam τύπου phishing που στοχεύει στην παραπλάνηση των χρηστών και στην εκμαίευση προσωπικών τους δεδομένων, συχνά με απώτερο σκοπό την απάτη και την απόσπαση χρηματικών ποσών μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Phishing: ‘Ψάρεμα’ προσωπικών στοιχείων!

δες το βίντεο

                  Τα προβλήματα που δημιουργεί το spam στους χρήστες των δικτυακών υπηρεσιών είναι σοβαρά και σχετίζονται με την μείωση του χρόνου απόκρισης του δικτύου, εξαιτίας της υπερφόρτωσης, καθυστέρηση στην παραλαβή ή ακόμη και απώλεια μηνυμάτων, απώλεια χρόνου, πόρων και παραγωγικότητας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πάνω από το 70% των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σήμερα είναι spam.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Το spaming  έχει απλωθεί σε όλες τις  διαδραστικές τεχνολογίες. Περιλαμβάνει επίσης μηνύματα που αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου (sms, mms), υπηρεσίες instant messaging, blogs, κ.α.

Διάβασε για το sexting και τις συνέπειές του!

Μπορείς άραγε να αποφύγεις το spaming; Δεν είναι και πολύ εύκολο, σίγουρα πάντως μπορείς να το περιορίσεις!  

Συμβουλές για να αποφύγεις …ενοχλητικούς spammers! 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s