ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

→ Προστάτευσε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου στο Διαδίκτυοat

  • Να δίνεις τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου μόνο σε πρόσωπα ή οργανισμούς που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι.

  • gmailΑν πρέπει να δώσεις τη διεύθυνση σου, π.χ. για εγγραφή σε κάποιο ηλεκτρονικό περιοδικό ή στο πλαίσιο χρήσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών, έλεγξε αν σου δίνεται η δυνατότητα (π.χ. μέσω ‘tick boxes’) να δηλώσεις ότι δεν επιθυμείς την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων ή άλλων πληροφοριών. Όταν χρησιμοποιείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες, να ελέγχεις πάντα τη πολιτική ιδιωτικότητας (privacy policy) που εφαρμόζει η συγκεκριμένη εταιρεία ή οργανισμός πριν αποκαλύψεις τα προσωπικά δεδομένα σου μέσω του Διαδικτύου. Βεβαιώσου ότι υπάρχει δέσμευση της εταιρείας ή του οργανισμού να μην διαβιβάσουν τα προσωπικά σου δεδομένα σε τρίτους.

  • yahooΜη δημοσιεύεις τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου σε Διαδικτυακούς τόπους, μηχανές αναζήτησης, ηλεκτρονικές λίστες, καταλόγους ή chat rooms του Διαδικτύου. Οι spammers συνήθως χρησιμοποιούν μηχανισμούς αυτόματης συλλογής διευθύνσεων από τα παραπάνω σημεία του Διαδικτύου (μια τακτική γνωστή ως ‘harvesting’ – συγκομιδή).

  • android1Αν θέλεις να αναρτήσεις τα στοιχεία σου σε κάποιο Διαδικτυακό τόπο, γράψε την ηλεκτρονική σου διεύθυνση με τρόπο που δεν επιτρέπει την αυτόματη συλλογή της από τους spammers. Για παράδειγμα, ανάρτησε την ως εικόνα (αντί για κείμενο) ή παράλειψε το σύμβολο ‘@’ που είναι χαρακτηριστικό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (π.χ. αντί για ‘my-name@company.gr’, γράψε ‘my name at company dot gr’).mailbox

  • Αν θέλεις να δώσεις στους επισκέπτες του ιστολογίου σου, την δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σου, προτίμησε αυτό να γίνεται μέσω φορμών επικοινωνίας (αντί να δίνεις τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου ως στοιχείο επικοινωνίας). Όταν ένας επισκέπτης υποβάλλει την φόρμα, θα λάβεις ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο μπορείς να απαντήσεις, ακριβώς όπως αν ο επισκέπτης σου είχε στείλει το μήνυμα απευθείας.

Διάβασε το σχετικό:  ‘Πως μπορώ να αποκλείσω το spaming από το λογαριασμό του mail!’

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s