ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ στο facebook

Πως μπορώ να περιορίσω την πρόσβαση στο προφίλ μου στο facebook;

   Μπορούμε να περιορίσουμε την πρόσβαση στο προφίλ μας πηγαίνοντας στο μενού Λογαριασμός – Account / Ρυθμίσεις Απορρήτου – Privacy Settings.  Αφού έχουμε μπει στο μενού των ρυθμίσεων απορρήτου, οι παρακάτω ενέργειες είναι σημαντικές:

   Στις βασικές ρυθμίσεις – basic directory information μπορούν αυτή τη στιγμή όλοι να μας βρουν στο facebook, να μας στείλουν αιτήματα φιλίας, να μας στείλουν μηνύματα ή να μας εντοπίσουν. Έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε αυτή την πρόσβαση επιτρέποντας μόνο στους φίλους μας ή στους φίλους των φίλων μας να μπορούν να μας βρουν στα facebook και να βλέπουν προσωπικά μας στοιχεία, μπλοκάροντας με αυτό τον τρόπο όλους τους άλλους χρήστες του ιστοχώρου. Εδώ μπορούμε επίσης να περιορίσουμε αυτούς που θα μπορούν να μας στείλουν αιτήματα φιλίας.

   Στις ρυθμίσεις Μοιράσου στο facebook – Sharing on facebook και εάν είμαστε κάτω των 18 ετών ο ιστοχώρος θα μας προτείνει ρυθμίσεις όπου μόνο η κατάσταση, οι φωτογραφίες, οι δημοσιεύσεις μας, το βιογραφικό και οι αγαπημένες φράσεις μας καθώς και πληροφορίες σχετικές με την οικογένεια και τις σχέσεις μας θα είναι ορατές σε όλους στον ιστοχώρο. Μπορούμε όμως να περιορίσουμε τις ρυθμίσεις αυτές για τους φίλους μας μόνο ή και για τους φίλους των φίλων μας με ένα απλό κλικ ή επιλέγοντας για κάθε ρύθμιση ξεχωριστά. Αντίστοιχα, αποφασίζουμε ποιες άλλες ρυθμίσεις είναι καλό να περιορίσουμε περαιτέρω για να είμαστε ασφαλείς στον ιστοχώρο. Π.χ. μπορεί να θέλουμε οι φωτογραφίες και τα βίντεο όπου είναι η μορφή μας να είναι προσβάσιμη μόνο από τους δικούς μας φίλους.

   Επιλέγουμε αν θα εμφανίζεται το προφίλ μας στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω της ιστοσελίδας καθώς και τη μορφή που θα έχει (αν θα φαίνεται η φωτογραφία, τα στοιχεία επικοινωνίας κ.α.). Στο facebook χρησιμοποιούμε το υπομενού Search και διαμορφώνουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Σε καμία περίπτωση δεν ενεργοποιούμε την επιλογή Public Search Listing που σημαίνει ότι το προφίλ μας θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης όπως για παράδειγμα στο Google (η συγκεκριμένη επιλογή δεν επιτρέπεται εξ ορισμού σε χρήστες που δηλώνουν κάτω των 18).

   Ρυθμίζουμε από ποιους χρήστες μπορούμε να λαμβάνουμε προσωπικά μηνύματα και σχόλια και ποιοι χρήστες έχουν δικαίωμα να δουν, να σχολιάσουν ή να αναρτήσουν ετικέτες/tags στις φωτογραφίες και τα βίντεό μας. Π.χ. στο facebook μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα αποκλειστικά σε όσους είναι στη λίστα των φίλων μας να δουν και να σχολιάσουν τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το υπομενού Λογαριασμός / Ρυθμίσεις απορρήτου – Account / Privacy settings αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ:http://www.saferinternet.gr/index.php?childobjId=Category154&objId=Category46&parentobjId=Page3

Σχολιάστε