ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Έχεις αλήθεια ιδιωτική ζωή στον Ιστό;

Τα προσωπικά σου δεδομένα είναι πολύτιμα! Η κατοχή τους από άτομα άγνωστα που απλά έτυχε να είναι στο ίδιο chat room με εσένα μπορεί να σε βάλουν σε μπελάδες.

 
           
 

Παρακολούθησε κάποια από τα ΠΑΘΗΜΑΤΑ των συνομηλίκων σου, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, για να πάρεις ΜΑΘΗΜΑΤΑ!

 
Χαμένη …στον Ιστό!

Πρόσεξε ποιους εμπιστεύεσαι! Είναι πολύ εύκολο να πει κανείς ψέματα στο Διαδίκτυο. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος/η ότι το άτομο με το οποίο συνομιλείς, είναι όντως αυτό που σου λέει ότι είναι, ακόμα και αν σου στείλει φωτογραφίες του ή χρησιμοποιεί κάμερα. Όσο κι αν θεωρείς φίλο σου ένα άτομο που γνωρίζεις μόνο μέσα από το διαδίκτυο,  καλό θα ήταν να αποφύγεις να το συναντήσεις, αν δεν το γνωρίζεις ήδη στον φυσικό κόσμο. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις κάτι τέτοιο, τότε κανόνισε συνάντηση μόνο σε δημόσιο χώρο και φρόντισε να συνοδεύεσαι από κάποιον ενήλικο της εμπιστοσύνης σου, ποτέ όμως μόνος / η.

 
Το ‘ρίσκο’ της webcamera!

Να είσαι πολύ προσεκτικός / προσεκτική αν χρησιμοποιείς web camera. Μπορεί ο άλλος να αποθηκεύσει το βίντεο που τράβηξε και να το χρησιμοποιήσει εναντίον σου!

                            

 
Μόλις το δημοσιεύσεις …το χάνεις!

Πριν δημοσιεύσεις σκέψου! Μη δημοσιεύεις στοιχεία όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, το όνομα του σχολείου σου, ή στοιχεία φίλων. Καλό είναι να μη δημοσιεύεις, έτσι απλά,  και φωτογραφίες σου…γιατί ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να τις βρεις αναρτημένες!

 
 Διαδικτυακός εκφοβισμός (CyberBulling).
 Μη γίνεσαι θύμα ανώνυμων τηλεφωνικών κλήσεων και μηνύματων που έχουν σκοπό να σε προσβάλουν, να σου προκαλέσουν φόβο ή  ταραχή. Πες το αμέσως στους γονείς ή τους δασκάλους σου ή κάνε μια ανώνυμη καταγγελία στη Safeline.gr.
 
 
Μην ξεχνάς ότι εσύ έχεις τον έλεγχο.

Οποιαδήποτε στιγμή νιώσεις άβολα  μπορείς με ένα κλικ να φύγεις από το δωμάτιο επικοινωνίας. Αν κάποιος σε παρενοχλεί, διαδίδει φήμες εις βάρος σου ή σε κάνει να νιώθεις άβολα, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια, ακόμα και ανώνυμα, στο  800 11 800 15 ή να κάνεις μια καταγγελία στη σελίδα της   Safeline.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s