ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ (BLOGS)

Τι πρέπει να προσέχεις στα blogs.blogger

  1. blogger1Να προσέχεις τι δημοσιεύεις! Η δημοσίευση προσωπικών στοιχείων, φωτογραφιών αλλά και στοιχείων φίλων σημαίνει ότι οποιοσδήποτε στο Διαδίκτυο μπορεί να τα δει. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, και κακόβουλοι άνθρωποι μπορούν απλά και χωρίς κόπο να μάθουν λεπτομέρειες για σένα, για τις συνήθειές σου, τα χόμπι σου, τις αγαπημένες ασχολίες σου κ.λπ.
  2. Να κρατάς τις επιφυλάξεις σου σχετικά με την αξιοπιστία των πληροφοριών που δημοσιεύονται στα blogs γιατί πολύ συχνά σε αυτά εκφράζονται γνώμες και προσωπικές απόψεις του συγγραφέα και όχι γεγονότα.
  3. Σεβάσου την πνευματική ιδιοκτησία. Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς υλικό που καλύπτεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) όπως για παράδειγμα κείμενο, εικόνα, ήχο, βίντεο ή διακοσμητικό μοτίβο από blogs άλλων ατόμων χωρίς την άδειά τους. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις υλικό που καλύπτεται από τις άδειες  Creative Commons  που επιτρέπουν την δωρεάν αναπαραγωγή υλικού υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.bloger2
  4. Ποτέ μη δημοσιεύεις  προσβλητικό (π.χ. ρατσιστικό) ή παράνομο (τζόγος, πορνογραφία κ.α.) υλικό.
  5. Ακολούθησε τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο (Netiquette). Μην προκαλείς ανταγωνισμούς ανάμεσα σε bloggers και μη δημοσιεύεις υλικό που μπορεί να είναι προσβλητικό προς κάποια άτομα.
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s