ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ

Copy – PasteCOPY&PASTE

copypaste

Από τότε που οι μαθητές ανακάλυψαν το copy – paste’,   τα γέλια των καθηγητών (κυρίως Ιστορίας και Γεωγραφίας) αυξήθηκαν κατακόρυφα.

 Στην εργασία μιας μαθήτριας με θέμα ‘το Παρίσι’, περιλαμβάνονται τα κατορθώματα της Paris Hilton;;;

♣ Στο διαγώνισμα της Ιστορίας ένας μαθητής γράφει ότι ο Λεωνίδας στη μάχη των Θερμοπυλών αναφώνησε προς τους Πέρσες: ‘This is Spartaaaa!!!’;;;

      Το διαδικτυακό περιεχόμενο διαμορφώνεται από τον απλό χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε δημοσιεύει οτιδήποτε. Πως μπορείς να ξέρεις ότι η πληροφορία που βρήκες είναι πράγματι σωστή; Tι μπορείς να κάνεις για να μην «την πατήσεις»;

Blogs

       blog Τα blogs ή ιστολόγια, όπως λέγονται στα ελληνικά, είναι εικονικά σημειωματάρια που μπορούν να δημιουργηθούν και να δημοσιευθούν στο Διαδίκτυο πολύ εύκολα από οποιονδήποτε, καθώς η δημιουργία τους δεν απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις.

      Μπορείς κι εσύ να δημιουργήσεις ένα blog εγγραφόμενος σε μια υπηρεσία που προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία   (blogger.com,  wordpress.com).  Εκεί επιλέγεις τη μορφή και το είδος του περιεχομένου που επιθυμείς να αναρτάς στο προσωπικό σου ιστολόγιο. Παράλληλα, θα είσαι σε θέση να επιτρέπεις ή όχι την ανάρτηση σχολίων από τρίτους επί των αναρτήσεων. Θα πρέπει όμως να…προσέχεις! Διάβασε εδώ τι πρέπει να προσέχεις όταν αναζητάς πληροφορίες στα διάφορα blog.

 

Πνευματική ιδιοκτησία

       cr-3dΕίναι μια μορφή προστασίας που παρέχεται από τον νόμο στους συντάκτες και τους δημιουργούς αυθεντικής εργασίας. Οι δημιουργοί έχουν έτσι αποκλειστικό δικαίωμα στη χρήση, αντιγραφή, ή αναπαραγωγή του έργου τους, με οποιοδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε μέσο.

Διάβασε το κόμικ για την πνευματική ιδιοκτησία marko

   

Ένας ευέλικτος τρόπος προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι οι άδειες   Creative Commons (CC)    δημιουργήθηκαν το 2001 και εφαρμόζονται από το  2007  και στην Ελλάδα.

Σχολιάστε