ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ

footprint Όσο μεγαλύτερη αλληλεπίδραση έχει ένα άτομο  σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, τόσο μεγαλύτερο είναι το ψηφιακό του αποτύπωμα.

H online φήμη (Online reputation) είναι οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες online παρέχοντας σε άλλους χρήστες μια εικόνα για την επαγγελματική και κυρίως την προσωπική ζωή μας. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από φωτογραφίες και σχόλια σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ως τα δεδομένα που αποθηκεύονται στον υπολογιστή (cookies) μετά την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Instant messenging (im)

Msn

      Η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων (instant messenging) και η συζήτηση στα  δωμάτια ανοιχτής επικοινωνίας (chat rooms) είναι ένας φανταστικός τρόπος επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου με τον οποίο μπορείς να στέλνεις γραπτά μηνύματα σε άλλους χρήστες, τα οποία οι τελευταίοι θα βλέπουν άμεσα στην οθόνη τους.

GoogleTalkLogo_1skype_logo6    Στα προγράμματα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων  (instant messenging   ή  im)  η επικοινωνία γίνεται με άτομα που έχεις επιλέξει και βρίσκονται στη λίστα των επαφών σου.  Αντίθετα στα  δωμάτια ανοιχτής επικοινωνίας  (chat rooms) στη συζήτηση μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε χρήστης του Διαδικτύου και υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης μεταξύ όλων των μελών ενός chat room αλλά και ιδιωτικής συνομιλίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων μελών.

  Σίγουρα και οι δύο τρόποι επικοινωνίας μας έχουν λύσει τα χέρια γιατί είναι γρήγοροι, εύκολοι και πάνω από όλα ανέξοδοι. Είναι όμως τελείως ακίνδυνοι;  

         Διάβασε πως να αποφεύγεις τα προβλήματα στα …άμεσα μηνύματα!

f-t

facebook / twitter 

      Η επικοινωνία στο Διαδίκτυο όμως, έχει προχωρήσει με γοργά βήματα, φτάνοντας πολύ πιο πέρα από τα chat rooms  και τα im … ξαφνικάTwitter-Logo μπήκε στη ζωή μας το facebook, το hi5 και το Twitter!  Από τότε, πολλοί από εμάς το πρώτο πράγμα που κάνουμε το πρωί, πριν ακόμα βουρτσίσουμε τα δόντια, είναι να αλλάξουμε ‘status’ για να ενημερώσουμε φίλους και γνωστούς …από ποια πλευρά ξυπνήσαμε!

        facelogo Πέρα από τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων, υπάρχουν ομάδες συζητήσεων, παιχνίδια και ένα σωρό εφαρμογές καθώς και δυνατότητα να μοιράζεται κανείς με την παρέα του ένα βίντεο που είδε στο Διαδίκτυο ή ακόμη και ένα ενδιαφέρον άρθρο. Μαζί με όλα αυτά όμως, οι χρήστες μοιράζονται και πολλά προσωπικά τους δεδομένα ...ίσως  υπερβολικά πολλά!   Αυτά τα προσωπικά δεδομένα σου, πουλάνε οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης σε διαφημιστές για να έχουν έσοδα και να μπορούν να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν!   

Διάβασε τις οδηγίες για να αποφύγεις …τις ταλαιπωρίες!

Έχεις στ΄ αλήθεια ιδιωτική ζωή στο Διαδίκτυο;

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s